Prodaja apartmana Zlatibor – na šta obratiti pažnju

Pre kupovine obavezno proverite ovih 10 stavki

Prodaja apartmana Zlatibor, najobičnija fraza ukucana u Google-u obično je polazna tačka pri kupovini apartmana na Zlatiboru. Ali osim ponude ona retko daje informacije o tome na šta obratiti pažnju pri kupovini apartmana na toj planini.

Zato pre kupovine obavezno proverite ovih 10 stavki.

Lokacija nekretnine

Zlatibor je lepa planina. Nudi mnoštvo sadržaja za savršen odmor i leti i zimi, kako u samom centru turističkog mesta, nekadašnjeg naziva „Partizanske Vode“, tako i na svojim obroncima. U zavisnosti od vaših afiniteta lokacija treba da bude u vrhu prioriteta pri kupovini apartmana.

Zlatiborsko naselje Potoci jedno je od omiljenih kupcima nekretnina u poslednje vreme. Odlično je ukoliko želite da imate apartman izdvojen od centra Zlatibora.

Prodaja apartmana Zlatibor Potoci

Prodaja apartmana Zlatibor Potoci može vas dovesti do „Golden Panorama“ apartmana, koji zbog svih svojih benefita mogu biti vaš prvi izbor.

U naselju Potoci pronaći ćete mir i tišinu kakva dolikuje odmoru na planini. Naselje je odvojeno od urbanog dela Zlatibora. Idealno je za šetnje i uživanje u prirodi. Ipak, dovoljno je blizu svim sadržajima koje centar nudi, bilo da je reč o potrebi za prodavnicom i apotekom ili restoranom i butikom.

Cena apartmana na Zlatiboru

Mnogima je cena apartmana na Zlatiboru ključni kriterijum za kupovinu. Ukoliko ne želite da potrošite više od planiranog izdvojte vreme da za odgovarajuću količinu novca pronađete ono što vam u potpunosti odgovara.

Cena apartmana na Zlatiboru dosta varira od lokacije, ali je činjenica da u svim delovima vrtoglavom brzinom raste. Danas kvadratni metar na ovoj planini dostiže cenu kvadratnog metra stana u širem centru Beograda.

Ipak, treba imati u vidu i da je Zlatibor turističko mesto. Posedovanje nekretnine na toj planini je dugoročno isplativa investicija, bilo da apartman kasnije prodate po višoj ceni ili ga u budućnosti izdajete. I ne zaboravite da je cena apartmana na Zlatiboru u izgradnji obično niža od finalne cene.

Prodaja apartmana na Zlatiboru u izgradnji ili starija gradnja

Prodaja apartmana na Zlatiboru u izgradnji nudi izuzetno veliku ponudu.

Raspitajte se za vrste materijala koji se u izgradnji koriste, kakva će biti izolacija i način grejanja, po potrebi konsultujte i advokata ili osobu koja se u ove stvari razume više od vas i odlučite se za najbolje.

Kao prvi vlasnik stana koji je trenutno u izgradnji imaćete povraćaj PDV-a u iznosu od 10% na 45m2 apartmana i na još po 15m2 za svakog člana porodice. Time je cena apartmana na Zlatiboru automatski niža i razliku novca možete pametno uložiti u enterijer.

Starija gradnja takođe može imati svoje prednosti, međutim jedino apartman u izgradnji ne morate renovirati i odmah ga u dogovoru sa investitorom možete prilagoditi svojim potrebama.

Grejanje apartmana

Prosečna godišnja temperatra na Zlatiboru je svega 7,5 stepeni, ali znajte da se zimi spušta i do -25. Zbog toga neka vam grejanje apartmana bude jedna od najvažnijih stavki pri izboru nekretnine.

Tipično planinsko grejanje na drva, kada možete da sedite pored vatre i uživate u toplom čaju na prvi poged deluje romantično, ali u realnosti je daleko od toga. Potrebno je da spremite drva, složite ih, ložite i održavate vatru. Pre svega ući ćete u hladan smeštaj, a vatra će se ugasiti i apartman ohladiti ukoliko ceo dan provedete na skijanju.

U pretrazi prodaja apartmana Zlatibor pronađite one sa dobrim grejanjem. Moderni, luksuzni apartmani poput onih u „Golden Panorama“ objektu, imaju savremeni, smart sistem grejanja. Njime upravljate putem mobilne aplikacije i garantuju vam da ćete i tokom najhladnijih dana ući u topao apartman, dok je potrošnja struje svedena na minimum.

Izolacija apartmana

Prodaja apartmana Zlatibor nudi brojne nekretnine, ali za retko koju je jasno pokazano kakva je izolacija. Zato pre kupovine apartmana obavezno proverite izolaciju. Sigurno ste svesni da ni najbolji sistem grejanja nije dovoljan ukoliko se toplota gubi preko nekvalitetnih vrata i prozora, a još gore putem samih zidova.

Nedovoljno i nepravilno izolovani apartmani osim što gube toplotu, često propuštaju vlagu, stvaraju kondenz, pa vremenom imaju i buđave zidove. Ne dozvolite da sebi stvarate dodatni trošak za unutrašnju i spoljnu izolaciju, već birajte apartmane sa vrhunskom izolacijom, gde su korišćeni najkvalitetniji materijali.

U izolaciju spada i zvučna izolacija, koja je takođe izuzetno bitna. Sigurno ne želite da tokom odmora slušate komšije iz apartmana pored.

Ove informacije imate pravo da dobijete od prodavca, posebno ukoliko kupujete direktno od investitora, a možete ih proveriti i na licu mesta, prilikom razgledanja nekretnine.

Opremljenost nekretnine

Ovo je stavka o kojoj obično ne razmišljamo ali je i te kako bitna. Ona osim grejanja podrazumeva osvetljenje u objektu, roletne, sigurnosna vrata, kamere… To su sve one stvari koje utiču da u svom apartmanu imate intimnost i osećate se sigurno.

Dodatne pogodnosti

Osim lokacije, kvadrature, grejanja, izolacije svoj novac ulažete i u pogodnosti koje dobijate uz apartman. Neki apartmani ne poseduju ni parking mesto, a neki, poput „Golden Panorama“ apartmana nude brojne benefite. To su wellness i spa centar koji se nalaze u sklopu samog objekta, vešeraj i ostavu, parking mesto i punjač za električna vozila, bazen i igralište na otvorenom, itd. Zato pametno birajte gde ćete uložiti svoj novac.

Prodaja apartmana Zlatibor direktno od investitora ili preko agencije

Iako će potražnja možda biti lakša kupovinom apartmana preko agencije treba da platite troškove agencije, koji prosečno iznose 2% vrednosti nekretnine. To nije malo novca, stoga je kupovina apartmana na Zlatiboru direktno od investitora odlično rešenje, ali budite pametni…

Proverite investitora

Ispitajte ko je investitor, šta je i gde gradio, poštuje li rokove, da li je sklon prevarama. Takve stvari je danas lako proveriti na internetu.

Pogledajte sve dostupno u Agenciji za privredne registre (APR), ko je pravni zastupnik, kako posluje, ima li građevinsku dozvolu. U katastru proverite i da li poseduje parcelu na kojoj se gradi objekat. Potrebno je da poseduje i građevinsku dozvolu ili makar da ima odobrene lokacijske uslove.

Pravni status nekretnine

Uknjiženost je prvi uslov koji apartman mora ispunjavati ako želite da ga kupite na kredit. Uknjižena nekretnina je registrovana u Katastru nepokretnosti i tu možete izvaditi vlasnički list.

Savet pravnika je da vlasnički list proverite čak i na sam dan potpisivanja kupoprodajnog ugovora. Nebrojano puta su se desile prevare da vlasnici stave nekretninu pod hipoteku, a da kupac to ne sazna na vreme.

Ipak, kupovinom od investitora, koji iza apartmana stoji kao pravno lice, ovakve stvari je lakše izbeći. Apartmane iz „Golden Panorama“ objekta možete bez problema kupiti na kredit, direktno od investitora.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan i da ćete uskoro kupiti svoj apartman. Za nove informacije o prodaji apartmana na Zlatiboru pratite naš blog.

O NAMA

Zašto baš mi?!

Golden Panorama su luksuzni apartmani odvojeni od buke i
urbanosti centra Zlatibora, ali u blizini bogate turističke ponude i sportskih sadržaja.

Kao takvi oni su idealno mesto za ljubitelje prirode, koji se ne odriču udobnosti i komfora.

Zakažite termin

*Popunjavanjem ove kontakt forme saglasni ste da „Kabex Invest“, kao investitor i zastupnik prodaje, može da koristi i obrađuje vaše podatke u skladu sa važećom politikom privatnosti. Ostavljanjem svog broja telefona i mejl adrese potvrđujete da „Kabex Invest“ može da vas pozove u vezi sa ponudom sa ovog sajta, kao i da vam ubuduće, putem elektronskih poruka, šalje obaveštenja o svojim novim projektima.

Za sve informacije u vezi sa projektom „Golden Panorama“ i kupovinom apartmana, slobodno nas pozovite. Rado ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja. Takođe nas možete kontaktirati i zakazati razgledanje apartmana popunjavanjem kontakt forme. Odgovorićemo vam u što kraćem roku.

Ili nas direktno kontaktirajte na sledeći način:

info@goldenpanorama.rs
064 / 036 00 00
064 / 039 00 00
031 / 690 013
031 / 690 014

PRODAJA
Radno vreme:
Ponedeljak – Subota
od 9 do 17h

ADRESA
Alekse Popovića 3
31315 Zlatibor

NEMAČKA
Weststraße 8, 13405 Berlin
Telefon: +491639112371

Zapratite nas

2022-07-25T07:29:43+00:00
Go to Top